Kontakt

E-mail:
skwbushcraft@gmail.com

41 Responses to Kontakt

  1. svai píše:

    Dnes som objavil tvoj blog…super!! urcite to tu poprecitam…nestusil som ze aj na slovensku sa niekto bushcraftu venuje takto intenzivne!
    len tak dalej!

  2. zlyyetti píše:

    Jsem Čechoslovák, takto jsem byl vychován. Všechny slovenské hory mám prochozené. Píšem česky, moja slovenčina už nie to, čo bývala. Více takových stránek. Pokud člověk hledá svobodu a přátele, najde obé v horách, či v divočině. Tam není místo pro přetvářku.
    S modrou oblohou.

    • Verticalis píše:

      Pokud člověk hledá svobodu a přátele, najde obé v horách, či v divočině. Tam není místo pro přetvářku. /// Veľmi pekne napísané!

  3. PB píše:

    Zdravím,

    Máš super blog :). Našiel som tu hodne inšpirácie a aj vysvetlení, kde robím chybu. Mne sa zo všetkého najviac páči obrazový materiál – jednoduché, výstižné. Určite v tom pokračuj, zas sem niekedy zablúdim a nielen ja :). Btw aj ja mám stránku a tiež ma poteší, keď mi na ňu niekto napíše a motivuje ma to k ďaľšej činnosti. Nedávno sme mali stretnutie k výročiu založenia a uvedomil som si, že koľko ľudí len číta, teší sa ale nemá potrebu písať. Mysli aj na to, ak by ťa dakedy prepadla depka s myšlienkou zabaliť to tu :). Prajem všetko dobré. PB

  4. miro píše:

    Pekný deň prajem .
    Chcem len pochváliť robotu na tom púšte na nôž.
    Zaujala na tiež realizácia povrch. úpravy.
    Nech sa darí. M.

  5. Milan Krasňan píše:

    Veľmi pekná stránka, poučné veci. Nie všetci len hovoria ako a čo by chceli, Ty konáš.
    Chcem pochváliť tento počin rád si postupne prečítam všetko.

  6. jana píše:

    vyborny blog! krasna prezentacia.

  7. Danny píše:

    Gratulujem k výbornému blogu, našiel som tu mnoho zaujímavých vecí, je vidieť, že autor má pre bushkraft a pobyt v prírode ako taký srdce. Páči sa mi aj grafické spracovanie. Len tak ďalej.

  8. Formatx píše:

    Ahoj veľmi dobrá stránka, len tak ďalej ! A čo sa týka hradu Čabraď ten patrí medzi moje obľúbené a keď budete znova kempovať rád sa pridám a niečo nové naučím. Ja sa venujem turistike a geocachingu. S pozdravom Jožo

    P.S Zem je naše ihrisko. :-)

    • SKW píše:

      Ahoj Jožo! Vďaka za komentár! Veru Čabraď je čarovné miesto, kto nenavštívil nevie :) Regni sa na našom fóre – bushcraft-portal.sk , to je najlepšia cesta ako sa skontaktovať s podobne naladenými ľuďmi a dohodnúť si rôzne bushcraft akcie!

      S pozdravom
      skw

  9. Juraj Kováčik píše:

    Už asi pol roka sa chystám pochváliť tvoju stránku…odkedy som ju objavil. Môžem ti povedať, že nič “triezvejšie”, prehľadnejšie a poučnejšie ohľadom bushcraftu som tu doteraz neobjavil. Si veľmi šikovný, čo sa týka zručnosti všeobecne a máš aj teoretické vedomosti o prírode, ktoré dokážeš v praxi zužitkovať…to sa pozná hneď. To ma veľmi teší, keďže ja som už trochu starší ročník (47) a dnes mám pocit, je málo mladých, ktorým učaroval pobyt v prírode. Ja som od malička vyrastal v lese a prírode vôbec a milujem to dodnes, len už mám menej času pretože pracujem vo Viedni a tak sa občas “kochám” obrázkami z tvojich potuliek. No a bez hanby priznávam, že veľa som sa z tvojich rád poučil. Tak ti prajem ešte veľa pekných chvíľ v lone prírody a ešte viac dobrých nápadov. Ahoj Juro

    • SKW píše:

      Ahoj Juro! Ďakujem za komentár, vážim si Tvoje slová a oceňujem že si si našiel čas a odhodlanie aby si mi napísal. Vždy ma poteší, keď tu niekto nájde nápomocné informácie, či inšpiráciu a dá mi vedieť, motivuje ma to do ďalšej práce a k lepším článkom :) . Ešte raz vďaka za komentár, prajem všetko dobré a veľa zdaru!

      S pozdravom
      skw

  10. matej píše:

    Ahoj. Chcel by som sa ťa opýtať jednu vec, či by si vedel povedať ,či sa nôž : one shot one kill bowie bude dať naostriťna takýchto brúsnych doštčkach zo šmirgeľ papieru , vzhladom na to , že nema.rovnu čepeľ :) a chem pochvaliť tvoju stránku , daváš tu skvelé príspevky .

    • SKW píše:

      Ahoj Matej, ďakujem, som rád že sa Ti páči blog! Čo sa týka brúsenia, na šmirgli nabrúsiš akýkoľvek nôž, nezáleží na tom aký tvar má čepeľ. Akurát v Tvojom prípade musíš prispôsobiť tvar brúsneho predmetu na ktorom je šmirgeľ. Keďže Tvoj bowie má vlnovkovité ostrie, tak vezmi okrúhle drievko (napr. odrež z dreveného poriska na metly) naviň naň šmirgeľ a brús ostrie ako s klasickou brúsnou tyčinkou. No rátaj s tým, že ak je ostrie veľmi tupé tak spotrebuješ hodne šmirgľa. No nabrúsiť tvoj bowie sa určite
      pomocou šmirgľa dá.

      S pozdravom
      skw

      • matej píše:

        Ďakujem veľmi pekne :) pomohol si mi .a ešte jedna vec , nôž mora clipper 840MG je dobrá kùpa?

  11. Andrea píše:

    Si veľmi šikovný (takéhoto zaťa by som potrebovala:):):)), ja chcem skúsiť niečo vyrezať z dreva, nejaké nástroje už mám, ešte si chcem zohnať nôž – lyžičkár a samozrejme, mäkké drevo. Uvidím, či mi to vôbec pôjde. Máš veľmi zaujímavé články, veľa skúseností a tvoje návody na vyrezávanie mi dúfam pomôžu. Prajem Ti veľa dobrých nápadov. Andrea.

    • SKW píše:

      Ahoj Adka! Ďakujem za milý komentár :) Noo mať svokru rezbárku by bolo tiež fajn ;) Pre začiatok odporúčam brezové drevo, je to moje obľúbené, za zelena (ale i za sucha) sa vyrezáva výborne a aj schne v pohode bez prasklín (ak je lyžica vystrúhaná pekne do tenka). Lipové je najmäkkšie, veľmi ľahko sa vyrezáva, no výrobok ktorý sa denno denne používa v kuchyni by mal byť trochu tvrdší nech niečo aj vydrží. Lipové je dobré skôr na vyrezávanie dekoratívnych predmetov na steny, do vitrín a podobne. Z mäkkších drevín prichádza do úvahy ešte jelša prípadne osika. Nôž lyžičkár odporúčam od Msteinu – http://www.mstein.eu/index.php/cms/sk/products?&c_id=24 ten viac zahnutý menší, prípadne s menším zahnutím. Prajem Ti veľa zdaru pri vyrezávaní, keby bolo niečo nejasné, pokojne napíš, rád poradím.

      S pozdravom
      Matej

  12. Milan píše:

    Matej každý deň chodím na tvoj blog a članok nikde…no nemám čo čítať, nemám sa čím kochať…prosím blogni už niečo nové. Chcel by som povedať, že je to jeden z najlepších blogov vôbec – všeobecne čo som čítal…P.S.: čo tak prísť do Nízkych Tatier?

  13. Gero píše:

    Pekny den.
    Tvoja stranka je naozaj uzasna. Natrafil som na nu nahodou a neviem sa od nej odtrhnut. Nasiel som na nej mnohe inspiracie.
    Dakujem.

  14. J.S píše:

    Fajn blog,super inspiracie.

  15. FormatX píše:

    Ahoj fakt super čítanie klobúk dole, veľa veľa kvalitných informácii.Rád by som sa s tebou skontaktoval mám jeden nápad bol by som rád ho s tebou rozobral. Ďakujem

  16. pedro píše:

    ahoj som veľmi rád že som objavil tvoju stránku ..inšpirujuce, perfekné postupy,výrobky,foto.som trošku kutil a zaujma ma priroda a vyrobky z dreva.v tvojich člankoch som našiel mnoho odpovedi na rozne postupy pri praci.chcel by som puzdro na nož no nemam material..kde zhanaš kožu..možeš predať.? alebo vyrobiť puzdro?ďakujem za odpoveď

  17. Tomas píše:

    Ahoj pekny blog aj fotky. Chodim na cundre po horach a hradoch (presiel som prakticky vsetky) Slovensku uz 25 rokov tak si tieto veci rad citam. Jedine co mi na Tvojej stranke naozaj vadi je pouzivanie anglickych slov. Nechapem preco v dnesnej dobe musi kazdy za kazdu cenu tlacit anglicke vyrazy aj tam kde ich netreba. Ono to dost blbo vyzera ked si v kategoriach vyberam na co kliknem a polovicka nazvov je v anglictine :-( Chodis po Slovenskych horach a pises v anglictine.
    Neber to v zlom, je to Tvoja stranka pis si co chces, ale toto mi vyslovene bije do oci.

    • SKW píše:

      Ahoj Tomáš, vďaka za komentár a za výhradu voči tým anglickým výrazom. Ja používam anglický jazyk veľmi často, dovolím si tvrdiť že 90% informácií čerpám zo zahraničných zdrojov, anglicky písaných kníh a anglicky hovorených videí na yt. Čiže je to pre mňa už akoby prirodzená vec. Ale chápem rozhorčenie Slováka keď dnes vidí na každom kroku “pretláčanie” a používanie západných prvkov. Pre mňa osobne však aj mnoho výrazov z angličtiny proste lepšie pasuje na niektoré veci, sú predmety pri ktorých mi proste nenapadá žiaden vhodný slovenský názov. A napríklad aj samotný pojem bushcraft je veľmi populárny a jeho slovenský názov u nás – Lesná múdrosť sa až tak neuchytil. Dalo by sa o tom rečniť hodinu, ale ja chápem tvoju výhradu, absolutne nemám problém pre teba zmeniť názvy rubrík na slovenské. :)

      Prajem všetko dobré
      skw

  18. david píše:

    ahoj uzasna stranka ktora ma motivuje ist častejšie a častejšie do prirody a vyrabat a skušat rozne veci len tak dal.

  19. Milan píše:

    Zdravím Tě pane,
    náhodou jsem se dnes proklikal na tvůj blog a sedím u něj už přes 2 hodiny, zatím jsem nikdy nikomu pochvalný komenty nepsal, ale kloubouk dolů, smekám a obdivuji to, co děláš.
    Ať se ti daří a díky Milan

    • SKW píše:

      Ahoj Milan, ďakujem, cením si Tvoje slová pochvaly a aj to, že si venoval svoj čas prezeraniu blogu a komentáru. Poznám Ťa trochu z knife.cz a aj z videí na youtube. Snáď sa niekedy v budúcnosti na nejakej bushcraft akci stretneme.
      S pozdravom
      Matej

  20. Roman píše:

    Práve zažívam pavlov reflex čo u mňa býva častý jav ale tentokrát je to výnimočné lebo ja slintám nad tvojím skvelým blogom :-)

  21. Salamander píše:

    Ahoj Matej!
    Veľmi mi pomohol tvoj blog, je naozaj super, len je škoda, že už nepublikuješ. Prestalo ťa to baviť?
    všetko dobré prajem

  22. Pridávam sa k tým, čo ospevujú tento blog :-). Je to čítanie na hodiny a podnety na premýšľanie na celý život… S takýmto otcom sa deti nebudú nikdy nudiť… Dúfam, že teraz nepublikujete len preto, lebo sa venujete rodine a ešte sa k blogovaniu v budúcnosti vrátite.

  23. Miroslav píše:

    Krásny večer,dnes som objavil tento blog a neviem,prečo si sa odmlčal,tak píš o rodine a ako ich cvičíš a zoznamuješ s prírodou,to by bolo poučné! Chýbaš tu.Dobré zdravie!Miro

  24. Luke píše:

    Perfektní stránka, články jsem přečetl několikrát a vždy jsem se těšil na nové. Mrzí mě, že to již nepokračuje. Snad ještě někdy bude. Škoda, že tu není informace, co se děje, že nepřibývají další.

  25. Martin píše:

    Díky za inspiraci, máš super návody. Doufám, že blog zase obnovíš.

  26. Matus píše:

    Ahoj, neviem ci este predavas spony na deku ktore si mal v ponuke na buscraftportal.sk respektivne ine kovane veci. Dakujem

Pridaj komentár