Ovocná pena

Tento príspevok je pre kamaráta Jodu zo slovenského bushcraft fóra :), ktorý túto fajnotu ešte nejedol.

Pre začiatok si nazbierame nejaké ovocie zo záhrady. Samozrejme môže byť aj lesné ovocie ako černice alebo čučoriedky, no momentálne som mal k dispozícii len domáce jahody a šľachtené maliny – Malinoostružník (Tayberry).

Ovocie v miske dobre vyumývame a popučíme vidličkou. Vyšľaháme vaječné bielka (ja som použil bielka z troch vajec), niekto šľahá ručne nad parou a pre lenivých ako som ja je tu mixér :). Do snehu pridáme pár polievkových lyžíc cukru, podľa toho, kto ako má rád, či viac sladké, alebo menej. Treba ale brať ohľad na to, že ešte príde ovocie, ktoré je trošku kyslejšie a tak možno treba prihodiť trocha viac cukru.

Keď sú bielka vyšľahané na pekný sneh pridáme popučené ovocie z misky. Ak pridáte viac ovocia aj so šťavou, tak pena trošku spľasne, no bude sýtejšia, ovocnejšia. Ak pridáte menej ovocia, pena je vyššia a svetlejšia.

Keď je to pekne rozmixované, môžete sa do toho pustiť :)

Viem, že pre mnohých toto nieje žiadna novinka, no predsa sa nájdu ľudia, ktorí túto dobrotu ešte v živote neskúsili. No a práve pre tých je tento návodík. Dobrú chuť! :)

This entry was posted in Nezaradené. Bookmark the permalink.

Jedna reakcia na Ovocná pena

  1. patrik píše:

    mňamka otestujem

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s